De woningontruimer voor particulier en bedrijf

Gelukkig krijgen we met enige regelmaat de vraag wat een huis ontruimen kost. We zijn heel blij met deze belangstelling en kunnen dan ook uitleggen wat er allemaal komt kijken bij een gemiddelde ontruiming. Deze aanhoudende vraag was tevens de reden waarom we besloten om wat meer inzicht in de werkzaamheden en de kosten voor het ontruimen van een woning te geven. Hieronder vindt u daarom een aantal praktische prijsvoorbeelden en geven we wat meer informatie over de factoren die de prijs beïnvloeden. Tot slot geven we een paar handige bespaartips, zodat u altijd een eerlijke prijs betaalt!
kosten van een woningontruiming

Uiteraard zijn we bereikbaar mocht u nog vragen hebben.
Start hier uw gratis offerte aanvraag!

Navigeer direct naar:

Wat kost een woning ontruimen?

Wij gaan in dit voorbeeld even uit van 3 type woningen. De kosten voor het
ontruimen van een eengezinswoning lig tussen de €1000,- en €2.000,- . Hierbij gaat het veelal om een appartement, rijtjes- of hoekwoning dan wel om een ruime seniorenwoning. Het ontruimen van een grotere woning met meer dan 3 kamers is de indicatie €2.000,- à €3000,- en bij kleinere woningen, denk aan een seniorenwoning met 3 kamers dan ligt de prijs gemiddeld lager

Type woning Ontruimingskosten*
Garage, berging en fietsenschuur € 200,- tot € 500,-
Seniorenwoning 1 tot 3 kamers € 500,- tot € 1000,-
Eengezinswoning € 1000,- tot € 2000,-
Grote woning meer dan 3 kamers € 1000,- tot € 2500,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Wilt u weten wat het ontruimen van uw woning echt gaat kosten? Neem dan contact met ons op.

Welke factoren beïnvloeden de kosten van een woningontruiming?

Elke woningontruiming is maatwerk en daarom kunnen de prijzen enorm verschillen per situatie. De omvang van uw huis heeft hier zeker invloed op, maar ook debereikbaarheid en de omvang van de volledige inboedel, het eventueel verwijderen van (verlijmde) vloerbekleding, wandbekleding en verlichting. Ook eventuele herstelwerkzaamheden, stortkosten en/of inzet van container en kilometers zijn van invloed. Deze factoren bepalen mede hoe lang wij bezig zijn, inzet van personeel en materiaal en dit vertaald zich dan weer naar een prijs.
Hieronder leggen we uit welke factoren een invloed hebben op de kosten van een woningontruiming. Door hier rekening mee te houden, houdt u zelf al grip op de prijs! Wilt u exact weten wat het ontruimen van uw huis gaat kosten, vraag dan een gratis offerte op maat aan!

1. Omvang van de woning

Een grotere woning betekent over het algemeen hogere kosten. Bij een woning van 3 of meer kamers is de kans namelijk groot dat er ook meer meubels zijn om te ontruimen. Toch hoeft het niet altijd te betekenen dat een grotere woning automatisch hogere kosten betekent. Een ruime nette woning met weinig spullen is bijvoorbeeld goedkoper om te ontruimen dan een kleine woning die helemaal vol staat door een verzamelwoede. Wanneer de tuin, garage of zolder ook wordt meegenomen in de ontruiming, zal dit de kosten verhogen.

2. Waarde van de inboedel

De omvang van de inboedel en de waarde hiervan speelt ook een rol. Woningontruiming-noord zal de inboedel, indien gewenst en op uw aangeven, voor u taxeren zodat u weet wat dit ongeveer waard is. Daarna krijgt u een bod van ons van 50% van de prijs waarvan wij denken het te kunnen verkopen. Besluit u op dit bod in te gaan, dan wordt dit verrekend met de kosten voor het ontruimen.

3. Bereikbaarheid van de woning

Een woning midden op het plattenland met voldoende ruimte om een vrachtwagen en container te plaatsen is voor ons het ideaalbeeld. Dit werkt namelijk stukken sneller dan het ontruimen van een appartement in een stadscentrum. Voor het plaatsen van onze bakwagen is vaak een parkeervergunning of ontheffing nodig, waardoor de kosten kunnen oplopen. Hoe makkelijker wij de woning kunnen ontruimen, des te lager de arbeidskosten. Hetzelfde geldt voor het bereiken van een appartement via een trap of met een lift. Mocht er geen lift aanwezig zijn of deze is veelvuldig in gebruik door bijv. medebewoners dan kost dit beduidend meer tijd en hiermee moeten we rekening houden in onze offerte.
kosten van een woningontruiming - bereikbaarheid

4. Spoed of niet?

Soms is een spoedontruiming nodig. Bijvoorbeeld bij een seniorenwoning, waarbij de volgende bewoner al met smart zit te wachten tot hij of zij kan intrekken. Bij een spoedontruiming betaalt u vaak een spoedtoeslag. De hoogte hiervan kan verschillen, en is afhankelijk van het moment en de dag waarop de huisontruiming plaatsvindt.

5. Extra kosten van een woningontruiming

Wij willen zoveel mogelijk spullen hergebruiken zoals reeds aangegeven elders op
onze website, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Het inzetten van een container
en/of afvoeren naar de milieustraat is daarom onvermijdelijk. Wel zou u hierop
kunnen besparen en dat leest u op “hoe kunt u besparen op een woningontruiming”.

Werkzaamheden kosten*
Bezemschoon opleveren Inclusief
Vloerbekleding verwijderen € 3,50 per m²
Afvalstortkosten tot 100 kg. + € 0,23 per kg boven 100 kg. €30,25
Huur container 10 m3 € 450,-
Kilometervergoeding € 0,29 p/km.
Let op: dit zijn indicatieve prijzen ex. btw. Vraag een gratis offerte aan!

Speciale ontruimingen

Een zwaar vervuilde woning of een woning waarin een hennepkwekerijen is opgezet danwel asbest aanwezig is vraagt om een specialistische aanpak. Wij ontruimen dit soort woningen niet, maar kunnen u wel doorverwijzen naar onze relaties.

Hoe kunt u besparen op een woningontruiming?

Wilt u uw huis laten ontruimen zonder te hoge kosten? Ook dat is mogelijk. Met de handige bespaartips hieronder houdt u de prijs zo laag mogelijk en weet u zeker dat u nooit te veel betaalt. Wilt u graag weten wat het exact kost om uw huis leeg te halen? Twijfel dan niet en vraag gratis een offerte op maat aan.

  1. Help zelf mee: Ruim het huis alvast op en doe zelf veel spullen voor de ontruiming weg of verzamel alles alvast in een doos, zodat het ontruimen bespoedigt wordt.
  2. Verkoop de inboedel voor 100% aan derden. Wij taxeren de inboedel, indien gewenst en op uw aangeven en geven u daarna een eerlijk bod van 50% van de geschatte verkoopwaarde. Deze waarde wordt in mindering gebracht op de offerte!
  3. Geef spullen weg. Dit bespoedigt de ontruiming en scheelt u eventueel stortkosten.
  4. Voer zelf grofvuil af. Heeft u een kar tot uw beschikking, dan is het slim om zelf uw afval af te voeren. Dit kan in sommige gemeentes zelfs gratis, en zo bespaart u zo’n € 500,- op de kosten! Woont u in Groningen dan mag u, als particulier, 4 keer per jaar gratis uw grofvuil wegbrengen. Zo houdt u de arbeidskosten en kilometervergoeding laag.
 

Zijn de kosten voor de huisontruiming het waard?

Aan het ontruimen van een huis zitten nu eenmaal kosten verbonden. Zijn deze het nou echt waard?

Het antwoord is: ‘ja!‘ …maar kent u die uitdrukking: “Wij van WC-eend, adviseren WC- eend

Wij weten als geen ander dat een ontruiming vaak zwaar is, zowel fysiek als emotioneel. Laat het ontruimen aan ons over, dit is ons werk!                                     Zo houdt u meer tijd over voor uw werkzaamheden en voorkomt zo spierpijn van het tillen en hoofdpijn van alle zorgen.

Door te kiezen voor Woningontruiming-noord kiest u voor een bezemschone woningontruiming die u weinig tot geen tijd kost. U krijgt een persoonlijk advies en een offerte op maat. Na het overlijden van een dierbare is het ontruimen van een woning vaak een emotioneel zwaar proces. Door dit uit te besteden heeft u meer tijd voor uw eigen rouwverwerking en die van uw naaste.

Wij maken graag met u een afspraak en komen bij u langs voor een offerte op maat. De aanvraag is gratis en geheel vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast!